BHV en Corona

We hebben ons leslokaal nu zo ingericht dat we voldoen aan de huidige richtlijnen van het RIVM. Dat houdt in ieder geval in dat er voldoende afstand is tussen de cursisten, alle oefeningen gedaan kunnen worden zonder persoonlijk contact en alle beschermingsmiddelen aanwezig zijn.

Om alle oefeningen contactloos te doen hebben we een nieuwe pop ontwikkeld (we noemen hem Kees). Hier kunnen we de Rautek-greep, het omdraaien en het in de stabiele zijligging leggen van een slachtoffer en de Heimlich-methode met de buikstoten mee oefenen. Voor wonden verbinden hebben we een aantal lichaamsdelen met wonden.

Onze reanimatiepoppen zijn veilig om te beademen. Ingeblazen lucht komt nooit weer terug via de mond door een antiterugkeerventiel. Daarnaast gaan we tijdens de training de beademing oefenen met een beademingsmasker. Elke cursist krijgt een eigen masker. Mocht u, in verband met het virus, de beademing helemaal niet willen doen bij de reanimatiepop, dan respecteren we dit. We volgen hierbij de richtlijnen van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad).

Door alle maatregelen zijn we wel beperkt in het aantal deelnemers per cursus. We kunnen nu maximaal 9 cursisten tegelijk in de cursus plaatsen. Daarom hebben we ook extra data ingepland.

We zien uit naar uw komst.